Behandlinger

Journaloptagelse ved behandling

Det er krav fra sundhedsmyndighederne, at der skal optages en journal, dette er godt både for din og min sikkerhed

 • Fodeftersyn

  Til at starte med ser fodterapeuten automatisk efter, om du skulle have hård hud, ligtorne, sår, hælrevner, fod- eller neglesvamp eller andre problemer.

  Har du gigt, diabetes eller andre sygdomme, der kan skade fødderne, bliver din behandling tilpasset det særlige behov du har. Også hvis du har smerter i kroppen eller har andre problemer, der kan tænkes at stamme fra fødderne.
  Dyrker du sport, kan det sætte dine fødder på en hård prøve, alt afhængig af sportsgren. Det kan derfor være en rigtig god ide, at du ofte får undersøgt dine fødder og taler med fodterapeuten om, hvordan du skåner dine fødder mest muligt.
  Måske kan du have behov for et fodindlæg. Mange fodterapeuter tilbyder også gang- eller løbestilsanalyser.

 • Forbehandling

  Når du får behandlet dine fødder, bliver den hårde hud nænsomt skåret væk, neglene bliver omhyggeligt klippet, slebet og renset i dybden, og du får behandlet alle de problemer du mått ehave. Til slut bliver dine fødder smurt ind i en creme, der holder huden blød og smidig.

  Har du ondt ved tåneglen, fordi den er groet ned i siderne, kan fodterapeuten sætte en neglebøjle på, der er med til at rette op på den igen. En neglebøjle er en metaltråd eller et stykke smalt plastik, som bliver sat på tværs af neglen Får du bøjle på neglene, skal du regelmæssigt gå til eftersyn for at få tjekket at bøjlen sidder som den skal.

  Det er heller ikke ligegyldigt hvordan du plejer dine fødder til hverdag. Du kan selv være med til at holde dine fødder sunde ved at pleje dem hver dag. Og lave øvelser med fødderne engang imellem. Begge dele kan fodterapeuten instruere dig i.

 • Pleje

  Føddernes trivsel handler i høj grad om, hvilket klima de befinder sig i. Derfor giver fodterapeuten dig gerne gode råd til, hvordan du vælger sko, der er bedst til dig og dine fødder; både til hverdag, fritid og fest.

  Hvis dine fødder er i anatomisk ubalance, kan et fodindlæg eller en lille aflastning i fx silikone kompensere for det, så du kommer til at gå bedre. Et fodindlæg er en sål, som fodterapeuten udformer specielt til dig for at støtte dine fødders funktion, så den bliver så normal som muligt. Mange børn kan også have glæde af et indlæg.
   

 • Inden du betaler

  Er du medlem af sygeforsikringen ‘danmark’, kan du få tilskud i gruppe 1 eller 2. Du kan få tilskud til indlæg, hvis du er i gruppe 1,2 og 5. Har du en privat sundhedsforsikring, kan det også være værd at undersøge, om den dækker en behandling eller indlæg.

  Har du diabetes, leddegigt, nedgroede negle, kan du få tilskud fra sygeforsikringen. Du kan få en henvisning hos din læge eller fra et ambulatorium. Du skal dog være opmærksom på, at for at få tilskud skal din fodterapeut have et ydernummer. Husk at spørge den fodterapeut, du helst vil behandles af.

  Alle, der har brug for fodindlæg, kan søge kommunen om tilskud til det.

  Er du pensionist, kan du søge om helbredstillæg i din kommune. Hvis du opfylder kravene, kan du få tilskud til fodbehandling og til fodindlæg, hvis du har behov for det.

 • Det blå stempel

  Fodterapeutens autorisation er lig med et blåt stempel fra sundhedsstyrelse. Det giver dig garanti for den bedste behandling. Alle statsaut. fodterapeuter har nøjagtig samme uddannelse og tilbyder derfor samme professionelle behandling, uanset om de har ydernummer eller ej.

 • www.altomfoden.dk

  På www.altomfoden.dk kan du søge efter statsaut. fodterapeuter og læse en lang række gode råd om pleje, sko, fodøvelser og meget andet.

  Taget fra www.altomfoden.dk:

  Klinik for Fodterapi
  Ved statsaut. fodterapeut: Vivian Klüver T. Nielsen, Dorte Hansen
  Odelsgade 23
  7130 Juelsminde
  Tlf.: 60 70 28 38
  Hjemmebehandling: Ja
  Handicapvenlig adgang: Ja
  Tilskudsmulighed: Den offentlige Sygesikring
  Sterilisationskontrol: Godkendt 2014

VIVIANS FODTEAM | ODELSGADE 23, 7130 JUELSMINDE | TLF: +45 60 70 28 38 | EMAIL: VIVIANS@FODTEAM.DK